وزير علوم: لزوم بازنگری در وظايف و مأموريتهای پارکهای علم و فناوری
وزير علوم، تحقيقات و فناوری در جمع رؤسای پارک علم و فناوری کشور بر لزوم بازنگری در وظایف و مأموریتهای پارکهای علم و فناوری در کشور تأکيد نمودند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدعلی زلفیگل در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری که با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: هماکنون جایگاه پارکهای علم و فناوری در جامعه ارتقا یافته است و انتظارات از پارکهای علم و فناوری نسبت به گذشته بسیار متفاوت است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید وظایف و مأموریتهای پارکهای علم و فناوری بازنگری شود و ارتباط آنها با سایر مجموعههای مرتبط با نظام کلان علم و فناوری مانند معاونت علمی و فناوری، مراکز رشد دانشگاهها و بخش خصوصی، آموزش و پژوهش، نظام عرضه و تقاضا و نظام تولید و کارآفرینی روشن باشد.
وی افزود: باید ارتباط پارکهای علم و فناوری با شورای عالی عتف، صندوق پژوهش و فناوری، دانشگاهها و استانداریها افزایش یابد و در این زمینه آییننامه جدید مدیریت دانشگاهها به زودی ابلاغ میشود که بر اساس آن رؤسای پارکهای علم و فناوری عضو حقوقی شورای دانشگاهها و رؤسای دانشگاهها نیز عضو حقوقی شورای پارکها باشند. هم اکنون نیز با مساعدت وزارت کشور این امکان فراهم شده است که رؤسای پارکها در شورای برنامهریزی استانها نیز حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه وزارت علوم در حال تدوین سند ملی نظام نوآوری است، گفت: باید جایگاه پارکهای علم و فناوری در این نظام روشن شود و همچنین نقش همه ذینفعان و بازیگران نظام علم و فناوری از جمله دانشگاهها و حتی بخش خصوصی در این نظام لحاظ شود.
وزیر علوم با اشاره به اینکه هدف نهایی از فعالیت پارکهای علم و فناوری، تولید یک محصول تجاری است، گفت: با ایجاد شرکتهای دانش بنیان در پارکها و تولید محصولات تجاری، زمینه اشتغال در جامعه فراهم میشود که این اشتغال به نوعی با سایر زمینههای کارآفرینی متفاوت است چرا که از افراد در تمام سطوح دانش اعم از یک فرد استاد تمام، محقق پسادکتری و یا یک فردبی سواد در این نظام اجتماعی میتواند نقشآفرینی کند.
وی تأکید کرد: نامگذاری سال جدید نشان میدهد مقام معظم رهبری نیز به بحث دانشبنیان و فعالیت پارکهای علم و فناوری توجه ویژه دارند و دولت سیزدهم هم رویکرد جدیدی به این مباحث دارد که موافقت با تأسیس صندوق پژوهش و فناوری شورای عتف و تأسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم نشان دهنده این رویکرد است.
دکتر زلفیگل گفت: وزارت علوم با سایر بازیگران و ذینفعان نظام علم و فناوری مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال یک تعامل همافزا و تکاملی است و خود را عضوی از یک تیم واحد میداند.
وزیر علوم با تأکید بر ضرورت قانونی شدن و نهادینه شدن ضوابط حمایت پارکهای علم و فناوری گفت: اگر این حمایتها به شکل قانون دربیایند ماندگارتر خواهند شد و با تغییرات مدیریتی دچار تغییر نمیشوند؛ به همین دلیل وزارت علوم درصدد است این حمایتها را در قوانین، مانند آییننامه مدیریت دانشگاهها یا نظام علم و فناوری لحاظ کند.
انتهای خبر./