مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم: گردش مالی شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری کشور به ۱۸ هزار میلیارد تومان میرسد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم در مراسم رونمایی از دستاوردهای فناور و دانشبنيان رد پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: گردش مالی واحدهای فناور کشور حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است.
دکتر بهنام طالبی در مراسم رونمایی از 20 محصول فناور و دانشبنیان شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی که در روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه برگزار شد، گفت؛ پارک فناوری استان مرکزی جزو پارکهای با قدمت کشور است و در حال حاضر ۴۹ پارک و فناوری در کشور وجود دارد که مجوز خود را از شورای گسترش آموزش عالی وزارت عتف دریافت نمودهاند و میانگین سن این پارکها در حدود 12 سال است و بر این اساس میتوان گفت پارک استان مرکزی از پارکهای باسابقه در کشور به شمار میرود.
وی اظهار کرد در مدیریت پارکهای علم و فناوری سه اصل اساسی وجود دارد که اصل اول خدمات قابل ارائه از منظور محتوایی و نرمافزاری به شرکتها است که موجب رشد و توسعه آنها میشود. اصل دوم توسعه شرکتها به لحاظ زیرساختی و رشد فیزیکی است و بايد شرايطی در پارک ايجاد شود که شرکتها بتوانند در آن از اين منظر توسعه پيدا کنند و موضوع سوم، همافزایی ميان شرکتهای مستقر در پارک است و بر اساس اين 3 اصل است که ماهيت اصلی پارک علم و فناوری شکل میگيرد.
وی افزود؛ در پارک علم و فناوری استان مرکزی اصل دوم که واگذاری فضای فیزیکی به شرکتهای فناور است هنوز محقق نشده و امیدوارم با پیگیری انجام شده در وزارت علوم، مجوزهای لازم جهت واگذاری اراضی این پارک به شرکتها و واحدهای فناور سریعتر محقق گردد.
دکتر طالبی تصریح کرد: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برای اولين بار در اين وزارت شکل گرفته است و در آینده اگر نتوانیم زیرساختهای کسب درآمد از محصولات دانشبنیان را در اين مجموعه فراهم کنيم، قطعاً به مسئولیتهای خود به خوبی عمل نکردهایم و در این راستا پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها از اهمیت بالایی برخوردارند.
سرپرست دفتر سياستگذاری، برنامه ریزی و توسعه فناور گفت؛ در حال حاضر در پارکهای علم و فناوری کشور بیش از ۱۰ هزار واحد فناور مستقر است و گردش مالی این واحدها بر اساس اسناد رسمی ارائه شده در حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است و در حدود ۶۵ هزار نفر از فارغالتحصيلان دانشگاهها در این واحدهای فناور شاغل هستند
وی تصريح کرد سهم اقتصاد دانشبنیان در توليد ناخالص ملی در حدود 2 الی 4 درصد است که اين عدد، سهم بسیار ناچيز است و بايد تلاش نمود که ظرف یک دهه آینده این رقم باید به ۱۵ تا ۲۰ درصد برسد که اين موضوع با پتانسیل موجود در کشور دور از دسترس نيست و قطعاً با برنامهریزی میتوان این هدف را محقق نمود.
دکتر طالبی افزود: تجربه نشان داده است استانهایی در کشور در حوزه توسعه فناوری و تحقق اقتصاد دانشبنيان موفق هستند که مدیریت ارشد استان نسبت به مباحث علمی و فناوری دغدغه داشته و از اين منظر استان مرکزی از استانهای موفق بوده است و امیدواریم محصولات و دستاوردهای شرکتهای فناور پارک که امروز رونمایی میشوند بتوانند به سرعت وارد عرصه تجاریسازی شوند.
انتهای خبر./