طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی و معافیت بیمه کارفرمایی
بر اساس مفاد ماده 72 قانون برنامه ششم توسعه، به منظور ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروي کار جوان، چنانچه طی اجراي قانون برنامه نسبت به جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی با مدرك حداقل کار شناسی به صورت کارورزي اقدام نمایند، از پرداخت سهم بیمه کار فرما برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف می باشند.
دوره کارورزی، دوره زمانی حداکثر 2 ساله است که طی آن کارورز به منظور کسب تجربه و ارتقاء مهارت در کارگاه حضورخواهد داشت و حداکثر ۵ ماه از شروع این دوره زمانی، به عنوان دوره مقدماتی کارورزي محسوب می شود. در طی این دوره، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحت پوشش بیمه مسئولیت وحادثه قرار گرفته وپس از پایان این دوره، یک مرحله کمک هزینه کارورزي دریافت نموده و در دوره فوق مشمول قوانین کار و تأمین اجتماعی نخواهد بود.
زمان اجرای طرح :
سالهاي برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعی و فرهنگی (1396-1400)
گروه هدف :
- دانشآموختگان دانشگاهی لیسانس و بالاتر
- کارگاههاي خصوصی و تعاونی فعال در بخشهاي اقتصادي داراي کد کارگاهی تأمین اجتماعی
اهداف طرح :
- افزایش درجه اشتغال پذیري و قابلیت جذب دانش آموختگان دانشگاهی از طریق انتقال مهارت و تبربه در محیط کار براي ورود به بازار کار.
- ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانشآموختگان.
- ارتقاء مهارتهاي اجتماعی و صلاحیت حرفهاي دانشآموختگان
- فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانشآموخته به کارگاه.
- کاهش هزینه بکارگیري و جذب نیروي کار جدید براي کارفرماي بخش هاي خصوصی و تعاونی
شرایط متقاضی کارورزی :
درسامانه کارورزی ثبت نام کرده باشد.
دارای مدرك تحصیلی دانشگاهی حداقل کارشناسی باشد.
در زمان ثبت نام، حداکثر ۵۳ سال سن داشته باشد.
متقاضیان ذکور، دارای کارت پایان خدمت یا معافیت ازخدمت نظام وظیفه باشند.
سابقه کامل دردوره کارورزی و همچنین سوابق بیمه تامین اجتماعی سه ماه یا بیشتر (در 2 سال قبل از ثبت نام) و در شغل مورد تقاضا نداشته باشد.
شرایط کارگاه (کارفرمایان و کارآفرینان):
در سامانه کارورزی ثبت نام کرده باشد.
معادل حداکثر ۳5 درصد نیروی کار موجود، میتواند کارورز داشته باشد.
مبنای تعیین تعداد کارورز در کارگاههای دایر براساس میانگین تعداد بیمه شدگان 22 ماه گذشته می باشد.
سازو کار اجرایی طرح :
ارکان اصلی اجرای طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، واحدهای استانی و شهرستانی و سازمان تأمین اجتماعی هستند. از مهمترین وظایف واحدهای استانی و شهرستانی می توان به اعلام فراخوان برای شناسایی بنگاههای خصوصی و تعاونی واجدالشرایط میباشد. سازمان تأمین اجتماعی نیز وظیفه تائید دانشآموختگان دانشگاهی به لحاظ عدم برخورداری از سوابق بیمهای، تائید لیست بیمهشدگان کارگاههای مشارکتکننده با طرح و همچنین برقراری معافیت حق بیمه سهم کارفرما را در این فرایند به عهده دارد.
سایر موارد:
کمک هزینه کارورزی به تناسب مقطع تحصیلی و حضور کارورز در کارگاه برای مقطع کارشناسی تا 5,000,000 ریال،کارشناسی ارشد تا 6,000,000 ریال و دکتری تا 7,000,000 ریال به صورت ماهیانه تعیین میگردد و در پایان دوره مقدماتی پس از تائید دستگاه هماهنگ کننده به حساب کارورز واریز میشود. درصورت جذب کارورز در همان کارگاه یا کارگاه دیگر، کارفرمای مربوطه از معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به مدت ماههای باقیمانده تا 22 ماه کارورزی، برخوردارخواهد شد.
نشانی الکترونیکی سامانه طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی و معافیت بیمه کارفرمایی:
دانلود بروشور طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی و معافیت بیمه کارفرمایی
دانلود دستورالعمل اجرایی دوره کارورزي فارغ التحصیلان دانشگاهی