آمادگی پارک علم و فناوری استان در حمایت از جوانان و نخبگان تحت حمايت کمیته امداد امام خمینی(ره)
جلسه توسعه همکاریهای مشترک میان پارک علم و فناوری استان مرکزی و کمیته امداد امام خمینی(ره) با حضور رؤسای مجموعه پارک و کمیته امداد استان و معاونین این دو مجموعه، با هدف همکاری بیشتر و نحوه حمایت پارک از نخبگان و افراد مستعد توسعه فعالیتهای کارآفرینی در بخشهای فناوری و نوآوری و تحت پوشش کمیته امداد، در روز چهارشنبه 8 بهمنماه 99 برگزار شد.
محمد رفیعی، رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی در ابتدا به نقش و اهداف پارک و تغییرات مداوم تکنولوژی و فضای کسب و کار به واسطه ظهور و توسعه شرکتهای فناوری و دانشمحور اشاره کرد و گفت: امروزه ارزشآفرینی در حوزه شرکتهای بزرگ با ماشينآلات و تجهيزات فرسوده و قدیمی محقق نمیشود و در حال حاضر برندهای برتر دنیا و کشور، شرکتهای فعال در حوزههای تکنولوژی نظير فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی و صنایع نسل چهارم هستند. وی بيان داشت، پارک علم و فناوری استان مرکزی تلاش نموده است تا با ايجاد بسترهای مناسب، زمينه شکلگيری و توسعه شرکتهای فناور و دانشبنیان ارزشآفرين را در استان فراهم نموده و در حال حاضر بیش 150 شرکت و واحد فناور فناور و دانشبنیان در پارک و مراکز رشد آن مستقر هستند.
در ادامه محمد کریم الدینی معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری استان به تفاهمنامه منعقد شده مابین پارک و کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مأموریت اصلی پارک کمک به نخبگان در جهت ایجاد کسب و کارهای نوآور و فناور و ارزش آفرین است.
وی در ادامه افزود: کمیته امداد میتواند با پایش جامعه هدف خود و شناسایی افراد مستعد که توانایی ایدهپردازی و ایجاد یک کسب و کار را دارند، ضمن ارائه حمایتهای خود، آنها به منظور ايجاد فعاليتهای کارآفرينی به پارک علم و فناوری معرفی نماید.
در ادامه این جلسه، مجید مؤمنی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی گفت: در استان مرکزی ۴۴۵0۰ خانوار با جمعیت ۸۵۰۰۰ نفر تحت پوشش مستمر کمیته امداد هستند و در حال حاضر کمیته امداد پناهگاه نیازمندان است.
وی افزود: پارک علم و فناوری با تبدیل ثروت ذهنی به ثروت ملموس و عینی برای افراد، موفق شده کار ارزشمندی را در حوزه توسعه اشتغال و کسب و کارهای پايدار به انجام برساند.
مؤمنی افزود: کمیته امداد میتواند تا ۲۰۰ میلیون به صورت بلاعوض به طرحها و ایدههایی که دارای توجیح بوده و از خانواده کمیته امداد هستند، کمک نماید.
وی در ادامه با بیان این مطلب که کمیته امداد در بحث اشتغال موفق شده 30% میزان اشتغال کشور را پوشش دهد، اضافه کرد: به ویژه در بحث اشتغال خرد و همچنین در بخش توسعه اشتغال دانشبنیان فعالیتهای مؤثری در کميته امداد امامخمینی(ره) ارائه شده است و در صورت امکان ايجاد شرايط لازم دانشآموزان و دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد بتوانند با هدف آشنایی با فعالیتهای دانشبنیان ضمن مراجعه و بازدید از پارک و شرکتهای مستقر، از نزدیک با فعالیتهای اين پارک و دستاوردهای شرکتها و واحدهای مستقر در آن آشنا شوند و مسیر تبدیل ایدهها و طرحهایی که در ذهن دارند را در جهت ايجاد کسب و کار، بهتر شناسایی نمایند.
رییس کمیته امداد استان مرکزی در ادامه گفت: امکان ارائه تسهيلات از طريق صندوق قرضالحسنه امداد ولایت که يک صندوق کاملاً قرضالحسنه است و کارمزد تسهیلات زیر ۵ میلیون تومان صفر میباشد، به واحدهای فناور پارک علم و فناوری وجود دارد و اين واحدهای میتوانند از این تسهیلات با بازپرداخت ۳۶ ماهه استفاده کنند. ضمن اینکه این صندوق زیر نظر بانک مرکزی بوده و عضو شبکه شتاب نيز میباشد. این طرح همچنین میتواند برای کارکنان شرکتها فناوری فرصت خوبی باشد.
مومنی در ادامه گفت: یکی از مهمترین راهکارهای این نهاد برای توانمندسازی مددجویان ایجاد اشتغال است، افزود: طرح راهبران شغلی که در کميته امداد امام خمینی در جرياتن است، گام مهمی جهت ایجاد اشتغال پایدار و کسب و کارهای موفق برای مددجویان است.
وی بابیان اینکه در حوزه اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، مددجویان بعد از استعدادسنجی و مشاوره شغلی و ارائه تسهیلات، وارد چرخه اشتغال میشوند، تصریح کرد: در همین خصوص ۱۱۳ نفر از نخبگان را در بخش خواهران شناسایی نموده و این پتانسیل وجود دارد که با معرفی این افراد به پارک علم و فناوری استان بتوانند از خدمات و حمایتهای اين مرکز بهره مند شوند.
مومنی در پایان اظهار کرد: اگر فعل خواستن و توانستن را در جوانان نهادینه کنیم میتوانند بسیاری از نیازها و موانع کشور را مرتفع سازند.
در پايان اين جلسه با اهدای لوح تقدیر از همکاری و برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان کميته امداد امام خمینی استان مرکزی توسط مهندس شمسی، مدير مراکز رشد پارک تقدیر به عمل آمد.
پایان خبر./