ساخت آلیاژسازهای آلومینیومی به روش متالوژی پود در کشور برای اولین بار توسط هسته فناور بهساز آلیاژ پارس
بهساز آلیاژ پارس فعالیت خود در زمینه ساخت آلیاژسازهای آلومینیوم در قالب یک تیم تحقیقاتی از سال ۹۷ آغاز کرده و بعد از ساخت نمونه اولیه، در اوایل سال ۹۸ شرکت خود را ثبت و در اردیبهشت ماه سال ۹۹ نیز در مرکز رشد واحدهای فناوری پذیرش و مستقر گردیده است.
مدیرعامل هسته فناور بهساز آلیاژ پارس در زمینه فعالیت های این شرکت میگوید: آلیاژسازهای آلومینیوم میتواند استحکام آلومینیوم خالص را افزایش دهد. همچنین با توجه به اینکه این محصول با حجم بسیار بالایی از خارج کشور و به ویژه کشور چین وارد میگردید و در کشور نيز تولید کنندهای نیز وجود نداشت، بر آن شدیم تا با ساخت این محصول موجب کاهش واردات آن را فراهم نماییم.
وحید امیدوار گفت: برای ساخت این محصول، ابتدا نمونه چینی و اروپایی را مورد بررسی قرار دادیم و از طریق مهندسی معکوس به ترکیبات آن دست پیدا نمودیم و با توجه به اینکه برخی از ترکیبات برای ساخت مواد اولیه این محصول در داخل ایران موجود نبود، مجبور به استفاده از ترکیبات دیگر برای ساخت مواد اولیه آن شدیم.
وی در ادامه گفت: هم اکنون با ۳ کارخانه بزرگ ایران، نظیر آلومینیوم پارس در ساوه، نورد آلومینیوم اراک و آلومنیات کرمان همکاری میکنیم و محصولات تولیدی خود را به این کارخانجات ارائه میدهیم.
مدیرعامل شرکت بهساز آلیاژ پارس تصریح نمود خوشبختانه کیفیت محصول تولیدی شرکت ما از محصول چینی بالاتر بوده و میتوان آنرا هم ردیف محصولات اروپایی و البته با قیمت مناسب تری دانست.
امیدوار افزود: در ایران آلیاژسازهای دیگر به روشهای متفاوتی نسبت به روش ما، یعنی به روش ذوبی تولید میشوند. اما روش این شرکت جهت تولید این محصولات به روش متالوژی پود میباشد. و لذا بدین جهت شرکت ما نخستین تولید کننده این محصولات با روشی متفاوت در کشور می باشد.
وی عنوان کرد: از ویژگیهای منحصر به فرد این محصول میتوان به قدرت جذب مذاب بالاتر نسبت به محصولات چینی اشاره کرد. همچنین زمان جذب مذاب در مقایسه به محصولات چینی زمان بسیار کمتری داشته و از تلفات مذاب، اکسید شدن و استهلاک تجهیزات کورهها جلوگیری مینماید.
مدیرعامل شرکت فناور بهساز آلیاژ پارس تصریح کرد: جایگاه این تکنولوژی در کشورهای دیگر بسیار جلوتر از کشور ما بوده و در آلمان، هلند و ترکیه ساخت این محصول انجام میشود. اما به عنوان نمونه محصولات شرکت بهساز آلياز از محصولات کشور ترکیه بالاتر است. از نظر کمیت و حجم تولید نیز کشور چین بزرگترین تولید آلیاژسازها می باشد که کیفیت و قیمت نسبتاً پایینتری را دارند. علاوه بر این با توجه به روابط اقتصادی ایران و چین بیشترین حجم واردات این محصولات نیز از این کشور صورت میگیرد. این در حالی است که محصول تولیدی شرکت ما از نظر کیفیت به نمونه های اروپایی بسیار نزدیک می باشد.
امیداوار اظهار کرد: این شرکت توان صادرات این محصول به خارج از کشور را دارد اما با توجه به عدم صدور پروانه بهرهبرداری این شرکت بدلیل عدم همکاری برخی دستکاههای اجرایی ذیربط در استان، اين مهم محقق نشده است و هم اکنون در حال پیگیری و رایزنی از سوی پارک میباشیم و در صورت تحقق این امر، می توانیم صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و ترکیه را داشته باشیم. همچنین صادرات به کشورهای اروپایی نیز در چشم انداز بلند مدت این شرکت قرار دارد.
وی گفت: با تمامی موارد ذکر شده بیشترین تمرکز ما هم اکنون تولید این محصول برای داخل کشور است و به دلیل اینکه حدود ۸ شرکت تولید کننده آلیاژی در کشور وجود دارد، بر اساس برآورد ما، سالانه حدود۴۰ تا ۵۰ تن آلیاژساز آلومینیومی مورد نياز صنايع کشور در اين حوزه میباشد. علاوه بر این با توجه به اینکه شرکت ميزان سرمایه در گردش شرکت بالا نبوده و از سوی دیگر هزینه تجهیزات بالا می باشد، هم اکنون با نصف ظرفیت و توان فنی خود، عملیات تولید را انجام میدهیم و این در حالی است که در صورت رفع این موانع قادر تأمین نياز و تمامی شرکت های داخلی خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت فناور بهساز آلیاژ پارس بیان کرد: این شرکت همچنین در حال تولید آلیاژساز آهن در کنار آلیاژسازهای آلومینیوم نیز می باشد، و علاوه بر آن، به دانش فنی تولید آلیاژساز منگنز و کروم نیز دست یافتهایم اما به دلیل نبود تمامی مواد اولیه تولید آنها در کشور و مشکل در زمینه پیدا کردن جایگزین برای تولید، هنوز نتوانسته ایم فرآیند تولید آن را راه اندازی نماییمم و در حال حاضر نياز کشور از طریق واردات تأمین میشود.
امیدوار توضیح داد: در زمینه تولید محصولات دیگر اگر مجوز صادر شود و بتوانیم کارت بازرگانی را اخذ نماییم میتوانیم با تأمین بخشی از مواد اولیه از خارج از کشور این محصولات را در داخل با قیمت بسیار کمتر نسبت به مشابه خارجی آن تولید نموده و تلاش می کنیم که از ورود این محصولات به کشور و خروج ارز جلوگیری نماییم.
وی عنوان کرد: همچنین در صورت افزایش سرمایه در گردش نیز توان خرید مواد اولیه توسط شرکت افزایش پیدا خواهد کرد و خط تولید جدیدی در کنار خط تولیدی فعلی ساخته خواهد شد که قطعاً زمینه ساز افزایش توان تولید خواهد بود.
مدیرعامل بهساز آلیاژ پارس در پایان خواستار امکان افزایش فضای کاری اين شرکت در مجموعه پارک علم و فناوری شد و گفت با توجه به حجم فعالیت متاسفانه فضای کاری این شرکت محدود بوده و همچنین نبود انبار برای دپوی محصولات تولیدی وجود دارد که البته در این زمینه قول مساعدت و همکاری در جهت دراختیار گذاشتن فضایی در کارخانه نوآوری ماشین سازی اراک به شرکت داده شده است. وی همچنین ابراز امیدواری کرد با جذب منابع مالی مناسب علاوه بر حمایتها و تسهیلات پارک و مرکز رشدبتوان امکان افزایش سرمایه در گردش شرکت را فراهم نمود.
پایان خبر./