تأکید معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بر لزوم گسترش پارکهای علم و فناوری استانی
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری، دکتر رحیمی در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور که در روز چهارشنبه مورخ 16 مهرماه جاری به میزبانی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) برگزار شد، با اشاره به آغاز سفرهای استانی در راستای ساماندهی دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری اظهار داشت: در یک دهه اخیر موضوع توسعه فناوری به مدد دانش رواج یافته است. همچنین سازوکارهای تبدیل علم به فناوری و سپس فناوری به محصول در کشور فراهم شده که پارکهای علم و فناوری نقش محوری در این زمینه دارند.
به گفته وی، در حوزه توسعه فناوری هنوز اوایل راه هستیم و علاوه بر نهادهای فناور، نقشپذیران دیگری وجود دارند که به همکاری آنان نیاز است.دکتر رحیمی با تأکید بر لزوم گسترش پارکهای علم و فناوری استانی خاطرنشان کرد: سیاست این است که در هر استان یک پارک جامع داشته باشیم و باید در جهتی حرکت کنیم که رئیس پارک استان به استاندار فناوری استان تبدیل شود.
وی نسبت به عملکرد خلاقانه پارکهای استانی تاکید کرد و گفت: اگرچه اصول اولیه پارکهای علم و فناوری یکسان است، اما تفاوتهای پارکها باید مشهود و رقابت مبتنی بر نوآوری و ابتکارات باید اصل باشد؛ چرا که پارکها مراکز نوآوری هستند و بنابراین اولین مظهر نوآوری باید در پارک دیده شود که خوشبختانه زمینه آن موجود است.
در ادامه دکتر مهدی کشمیری، مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار داشت: در راستای ادغام فعالیت پارکهای علم و فناوری با دانشگاهها، امضای توافقنامه بین دانشگاههای استان با پارک استانی آغاز شده و این روند ادامه دارد.
وی با اشاره به پروژه همسرمایه گذاری که با کمک صندوق نوآوری آغاز شده، تصریح کرد: مخاطبان این پروژه پارکها و مراکز رشد هستند و امیدواریم این برنامه در هفته پژوهش و فناوری به ثمر برسد.
دکتر کشمیری در ادامه به آمادهسازی تعدادی از شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری برای ورود به بازار بورس اشاره کرد و افزود: امیدواریم ۱۵ الی ۲۰ شرکت تحت پوشش این برنامه قرار گیرند تا نهایتاً سه تا پنج شرکت حتماً وارد فرایند بورس شوند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت خاطرنشان کرد: در این زمینه با شرکت کارگزار بورس نیز رایزنی شده و آماده هستیم تا شرکتها وارد فرایند آموزش معاملات شوند. مشخصاً شرکتی باید وارد این فرایند شود که قابلیت بورسپذیری داشته باشد؛ بدین معنا که اندوخته مالی شرکت، جهشهای آن و گذشته خوب مالی شرکت باید مد نظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: پارکهای علم و فناوری شرایط خوبی از لحاظ حمایتهای بیرونی دارند و باید متناسب با این مسئولیتپذیری و ظرفیت، در درون نیز از جهت توانمندسازی نیروی انسانی و زیرساخت سیستمی خودشان را تجهیز کنند.
پایان خبر./