برگزاری اولین جلسه کارگروه تخصصی ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری استان مرکزی
اولین جلسه کارگروه تخصصی به منظور ایجاد صندوق پژوهش وفناوری در استان مرکزی با حضور دکتر مسئولین پارک و مدعوینی از دانشگاه اراک، دانشگاه صنعتی اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، بانک رفاه کارگران و شرکت شهرکهای صنعتی، ماشین سازی اراک و صنایع آذرآب در روز شنبه مورخ 10 آذرماه 97 در محل پارک سالن جلسات پارک علم و فناوری استان مرکزی برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر محمد رفیعی، رئیس پارک، ضمن تشریح اهداف پارک و نقش مؤثر و سازنده پارک در اکوسیستم کارآفرینی و فناوری، به آمار اشتغال ایجاد شده و میزان فروش و صادرات فناوری توسط واحدهای فناور مستقر اشاره نمود و خاطر نشان کرد: شرکتهای خصوصی فناور نوپا نقش مهمی را در توسعه اقتصادی بویژه استان مرکزی ایفا میکنند، و به این جهت توسعه ساز و کارهای حمایتی از این شرکتها نقش بسزایی در توسعه فعالیتهای این شرکتها خواهد داشت.
در ادامه دکتر مرتضی غریبی مدیرعامل صندوق فن آفرین سلامت مرکزی به معرفی ساختار و فعالیتهای صندوق های پژوهش و فناوری از قبیل؛ مشارکت در مدیریت شرکتها و ارزیابی مدیریتی، مشارکت در مالکیت شرکت ها به روش خطر پذیر و مدیریت حرفهای با توجه به شرکتهای نوپا و انگیزه سودآوری و منابع مالی صندوق پرداختند.
وی افزود: اولویت طرح های تحت حمایت صندوق عبارتند از؛ طرح های فناور آماده تجاری سازی که دارای طرح کسب و کار با توجیهات مالی و اقتصادی و همچنین طرح های زود بازده و آماده ورود به بازار، طرح هایی که نقشه اجرایی و راه کامل دارند، می باشد.
همچنین دکتر محمد کریم الدینی معاون توسعه فناوری پارک به اهمیت مشارکت بخش دولتی نظیر پارک، دانشگاه ها و شرکت شهرک های صنعتی به عنوان بخش دولتی تأمین کننده بخشی از آورده مالی صندوق اشاره و ابراز امیدواری کردند با مشارکت مؤثر بخش خصوصی، فعالیت های اجرایی صندوق پژوهش و فناوری استان مرکزی هر چه سریعتر در استان مرکزی در جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان آغاز گردد.
لازم به ذکر است صندوق های پژوهش و فناوری دارای شخصیت حقوقی غیردولتی و استقلال مالی است و با رعایت اساسنامه فعالیت می کنند. از مهمترین موضوعات فعالیت این صندوق عبارت است از؛
ارائه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی بصورت یارانه، تسهیلات کوتاه مدت و بلند مدت، پرداخت تمام یا بخشی از سود تسهیلات و جرائم متعلقه و ارائه خدمات ضمانت نامه ای برای اجرای طرح های پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاری سازی نتایج پژوهش ها.
جذب و یا هدایت منابع مالی دولتی، بانک ها و موسسات اعتباری مجاز و سایر صندوق ها در راستای اهداف و وظایف و اختیارات صندوق.
سرمایه گزاری خطر پذیر در طرح های پژوهشی و فناوری.
مشارکت و سرمایه گذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمندسازی شرکت های پژوهشی و فناوری و دانش بنیان.
و...
پایان خبر./