چتر حمایت از «شرکتهای خلاق» گستردهتر خواهد شد
نشست آشنایی با خدمات برنامه زیست بوم شرکتهای خلاق و دستگاههای اجرایی با حضور مسئولین مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاهها، روز دوشنبه 11 آذر برگزار شد، سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش حمایت از شرکتهای خلاق و فرهنگی، به توضیح جزئیات برنامه پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از زیست بوم صنایع خلاق پرداخت.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: حسب وظایفی که توسط قانون برای نهادهای مختلف به ویژه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف شده است، در این معاونت یک برنامه محوری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان وجود دارد. بر این اساس یک بسته حمایتی کامل برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
سید محمد حسین سجادی نیری در ادامه افزود: نکته اصلی اما این موضوع است که شرکتهای دانش بنیان تنها محور شکل گیری یک اقتصاد دانش بنیان و پویا نیستند. شرکتها و مجموعههای دیگری نیز وجود دارند که نوآور هستند، هر چند ممکن است این نوآوری لزوماً منجر به خلق فناوری برتر نشود، اما این شرکتها نیز نقشی کلیدی در تکوین و رشد یک اقتصاد دانش بنیان ایفا میکنند. به همین خاطر لازم دیده شد که یک برنامه مکمل به موازات برنامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی، تدوین شود.
نقش کلیدی شرکتهای خلاق
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز، نقش شرکتهای خلاق در کشورهای توسعه یافته را کلیدی خواند وگفت: در زیست بوم شرکتهای خلاق، در گام اول برنامهای با سه گروه شرکت مختلف تدوین شد. گروه اول استارتاپها و شرکتهای خدماتی آی تی محوری هستند که مورد حمایت برنامه شرکتهای دانش بنیان قرار نمیگیرند. گروه دوم، شرکتهای هستند که در صنایع فرهنگی مشغول به فعالیت هستند و گروه سوم نیز شرکتهای هستند که در کسب کارهای مرتبط با گیاهان دارویی و طب سنتی اشتغال دارند.
رئیس «برنامه زیست بوم شرکتهای خلاق کشور» در ادامه بیان کرد: یکی از رویکردهای اصلی این برنامه این است که با حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی نوعی فرایند «هویت بخشی» انجام گیرد. این هویت بخشی باعث میشود که برای مثال زمانی که شرکتی تحت عنوان «شرکت خلاق» شناسایی میشود، دسترسی آسان تری به برخی خدمات و سرویسهای ارائه شده از سوی نهادها و دستگاههای مختلف داشته باشد.
سجادی نیری با اشاره به جزئیات برخی تلاشهای صورت گرفته جهت گسترش چتر حمایتی زیست بوم شرکت های خلاق و فرهنگی، اظهار کرد: برای شناسایی شرکتهای خواهان برخورداری از خدمات مختلف ارائه شده، مبادی مختلفی تعریف شده است. شتاب دهندهها، جشنوارههای معتبر( که بیش از سه دوره برگزار شده اند)،..... و برخی دیگر از مراکز به عنوان مبادی شناسایی شرکتهای حائز شرایط شرکت خلاق، شناخته می شوند، همچنین 4 ستاد مستقر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شامل: ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز، ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان، ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی و ستاد توسعه علوم و فناری گیاهان دارویی و طب سنتی میباشند.
سید محمد حسین سجادی نیری با اشاره به وجود نزدیک به 60 مبادی شناسایی صنایع خلاق و فرهنگی در کشور گفت: غیر از این مبادی، شرکتها به صورت مستقیم نیز میتوانند در سامانه مشخص شده به همین منظور ثبت نام کنند و مراحل شناسایی به عنوان یک شرکت خلاق و فرهنگی را بگذرانند.