خلاقیت آینده صنعت هوایی را دگرگون میکند
روزگاری دانشآموزی تنها مساوی بود با گذراندن دروس در قالب برنامهریزیهای درسی آموزشی مدارس و بس. در این دوران حرفی از خلاقیت و بهرهگیری از کلاسهای فوق برنامهای که به دانشآموزان رسم چگونه زیستن در آینده را بیاموزد، نبود.
امروزی که زیستبومی از فناوری و کارآفرینی در کشور تعریف شده است، نسلی در مدارس تربیت میشوند که با شناخت علایق و تواناییهای خود، در مسیر درست قدم برمیدارند. دانشآموزانی در هیات زیستفناوران، فضانوردان، سرآمدان دریایی و هوایی، خلاقان صنعت نانوتکنولوژی و داروسازی که در راه درست رسیدن به آینده شغلی خود حرکت میکنند.
تحول صنعت هوافضای کشور با توانمندی دانشآموزان
یکی از این راههای درست که چراغ راه دانشآموزان علاقهمند به صنعت هوافضا شده است، راهاندازی و ساخت آزمایشگاههای فضایی در پژوهشسراهای دانشآموزی است. آزمایشگاههایی که در کنار آزمایشات خلا، فشار و جاذبه، نحوه کارکرد ماهوارهبرها و طراحی و ساخت ماهواره و نحوه کار ماهوارهها و نوع خدماتی که ارائه میدهند را به دانشآموزان آموزش میدهد.
«برگزاری کارگاههای مربیگری ساخت و پرواز هواپیمای مدل در حوزه هوایی»، «راهاندازی نخستین شبکه اجتماعی تخصصی بومی هوایی دانشآموزی در حوزه پرواز آزاد»،« کارگاه آموزشی ساخت و پرواز هواپیمای Free Flight-p-30 در ایران»، هم از دیگر اقداماتی است که به دانشآموزان راه و رسم ورود به این صنعت حیاتی را نشان میدهد.
ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که یک پای اصلی زیستبوم توسعه فناوریهای صنعت هوافضا در کشور است از راهاندازی این آزمایشگاههای فضایی در پژوهشسراهای دانشآموزی حمایت میکند. این ستاد در تلاش است تا تعداد این آزمایشگاهها در کشور را بیشتر کند و در گستره وسیعتری از کشور توسعه دهد.
راهی برای تربیت نسلی توانمند، خلاق و کارا برای صنعت هوافضای کشور که میتواند نیروهایی تازه نفس را به این صنعت راهبردی تزریق کند.
ایران کشوری است که جمعیتی جوان و خلاق دارد. کشوری که میتواند با اتکا به همین خلاقیت ها و نیروهای تازه نفس، گلیم خود را از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بیرون بکشد. توانمندانی که با طی مسیری درست از ابتدای دوران آموزش و یادگیری، تبدیل به سربازان اقتصادی و سرآمدان علمی کشور میشوند.