بهرهمندی از توان پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان در کمک به حل مسائل محیط زیست
در نشست مجازی رؤسای پارکهای علم و فناوری کشور با مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست کشور، بر ضرورت بهرهمندی از توان پارکهای علم و فناوری و شرکتهای فناور و دانشبنیان در کمک به حل مسائل محیط زیست تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی، در جلسه ای که در روز چهارشنبه با حضور معاون حفاظت انسانی سازمان محیط زیست، معاون پژوهش و فناوری و مديرکل دفتر سياست گذاری فناوری وزارت علوم و رؤسای پارک های علم و فناوری کشور از طريق ویدئو کنفرانس برگزار شد، بر ضرورت بهرهمندی از توان پارکهای علم و فناوری و شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک ها در کمک به حل مسائل محیط زیست تأکید گردید.
در اين جلسه دکتر تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با توجه به اصل ۵۰ قانون اساسی در خصوص وظیفه آحاد جامعه در حفاظت از محیط زیست گفت: در جمهوری اسلامی ایران حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی تلقی می شود و از این رو فعالیتهای اقتصادی که با آلودگی محیط زیست در ارتباط باشد ممنوع است.
دکتر تجریشی گفت: مسئله محیط زیست بسیار حائز اهمیت است و از کلیه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی خواستهایم که با تمام توان خود در کمک به حل مسائل محیط زیست کوشا بوده و استانهایی که مشکلات حاد زیست محیطی دارند از طرحهای کوتاه مدت، کار را شروع کرده و جلو ببرند.
وی افزود: چالشهایی مانند تخریب محیط زیست، گرم شدن زمین، تولید انبوه پساب و پسماند، کمبود منابع آبی پایدار و تغییرات آب و هوایی، نیازمند توسعه پایدار و علم و نوآوری است که بتواند به بسیاری از این چالش ها پاسخ دهد.
معاون سازمان محیط زیست در خصوص زمینه های همکاری پارک های علم و فناوری و سازمان محیط زیست کشور گفت: مدیریت پسماند، احیا و بازیابی اکوسیستم های آلوده، توسعه انرژی های نو، پایش و تکنولوژی های رفع آلودگی و توسعه صنایع بازیافت از زمینه های همکاری این سازمان با پارک های علم و فناوری می باشد.
وی در خصوص دستورالعمل اجرایی رفع آلایندگی گفت: سازمان محیط زیست همه ساله نسبت به شناسایی واحدهای آلاینده اقدام و آنها را به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی و بر اساس ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده این واحدها مکلف به پرداخت ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان حفاظت محیط زیست هستند و جهت کاهش اثر مخرب پسماندها از محل فروش کالاهایی که مصرف آنها منجر به تولید پسماند مخرب می شود نیز مبالغی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرد.
دکتر تجریشی گفت: اولویت بخشی و حمایت مادی و معنوی از ایده های نوین و جلب همکاری شرکت های دانش بنیان برای رفع چالش ها و برگزاری دورههای آموزشی برای توسعه شرکت ها دانش بنیان در زمینه محیط زیست از انتظارات این سازمان از پارک های علم و فناوری به شمار می رود.
پایان خبر./