ایجاد کارخانه بیوبرت در پارک علم و فناوری استان به صورت مشارکتی با علوم پزشکی
صندوق فناوری استان به صورت مشارکتی توسط پارک علم و فناوری استان و علوم پزشکی در پارک از سال ۹۴ در حوزه پزشکی راه اندازی شده است.
این شرکت از سال ۹۵ با انجام حدود ۳ پروژه تحت عنوان سینوهه، کلینیک دندانپزشکی سینوهه و... در قالب سرمایه گذاری مشترک با بخش های ذکر شده توانسته اقدامات مثبتی را در حوزه فناوری انجام دهد.
در این زمینه مدیر فناوری علوم پزشکی اراک می گوید: این شرکت با توجه به اینکه حمایت از شرکت های نوپا را بر عهده دارد در این بخش چندین برنامه از جمله سرمایه گذاری مشترک را انجام داده است.
در این زمینه مدیر فناوری علوم پزشکی اراک می گوید: این شرکت با توجه به اینکه حمایت از شرکت های نوپا را بر عهده دارد در این بخش چندین برنامه از جمله سرمایه گذاری مشترک را انجام داده است.

مرتضی غریبی بیان می کند: در این بخش شرکت فناور، فناوری خود را به همراه سرمایه اندکی وارد می کند و صندوق در حوزه بازاریابی به این شرکت کمک خواهد کرد بطوری که اگر در این بخش طرحی شکست بخورد سرمایه گذار شکست نمی خورد و تنها زمان را از دست خواهد داد.
وی می افزاید: با توجه به مشکلات مالی که شرکت های فناور نوپا و استارت آپی دارند این مهم تنها روش برای حمایت از این شرکت ها است زیرا شرکت های استارت آپی در مرحله استارت آپ نمی توانند وام دریافت کنند.
مدیر فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک توضیح می دهد: با حمایت صندوق فناوری، شرکت هایی که علاقمند به این حوزه هستند می توانند با قرار دادن وثیقه تسهیلات را دریافت کنند و بعد از این اقدام راستی آزمایی انجام خواهد شد.
غریبی ادامه می دهد: صندوق فناوری استان در حوزه بیوتکنولوژی موفق بوده اما امکانات در این بخش حداقل بوده است بنابراین با ایجاد کارخانه ای تحت عنوان بیوبرت در پارک که یک کارخانه فناوری بنیاخته و بیوتکنولوژی است این مشکل تا حد زیادی مرتفع می شود.
وی اضافه می کند: فعالیت این کارخانه در زمینه کشت سلول و تولید محصولات در حوزه غذا است که توسط چند فناور انجام می شود، با توجه به اینکه هیچ کار تحقیقاتی و فناوری در حوزه بیوتکنولوژی انجام نشده این اقدام تولید صنعتی را محقق خواهد کرد.
مدیر فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار می کند: با توجه به اینکه در اکثر دانشگاه های علوم پزشکی کشور یک پروتئین و یک محیط کشت و... وجود دارد متاسفانه تولید صنعتی این موارد برای فناور مقرون به صرفه نیست و باید در این بخش هزینه های بسیار زیادی را متحمل شود بنابراین با توجه به اینکه پارک فضا را برای این اقدام در اختیار ما قرار داد ما نیز به عنوان سرمایه گذار از فناوران که بیشتر از جنس علوم پزشکی هستند حمایت مالی را انجام می دهیم تا این اکوسیستم شکل بگیرد.
غریبی با اشاره به مزایای این اقدام می گوید: با توجه به اینکه کشور در حدود ۱۵ سال در حوزه بیوتکنولوژی وارد کننده بوده و در حوزه غذا بر خلاف حوزه دارو هیچ شرکتی شکل نگرفته و همچنین با توجه به اینکه عمده پایه غذا در ایران فقر پروتئین است بنابراین فناور باید به این بخش ورود کند که در این صورت در حوزه غذا به ویژه غذای دام می توانیم به موفقیت برسیم.
وی چرخه کارآفرینی را یک مثلث می داند که سه ضلع آن را فرد، دانشگاه و دولت تشکیل می دهد بنابراین فرد باید فناوری داشته باشد و همچنین دانشگاه حمایت کننده باشد و دولت نیز باید شرایط را برای فناور به گونه ای مهیا کند که این فرد محصول را وارد بازار کند.
غریبی اهداف مهم این فعالیت را تولید شرکت های تابعه و بعد از مستقر شدن گرفتن R&D برای شرکت های غذایی بیان می کند تا شرکت تولیدی بتوانند در داخل شرکت این واحد را برای تولید باکیفیت داشته باشند.
وی ادامه می دهد: متاسفانه در حوزه تحصیلات از ابتدا تا زمان فراغت از تحصیل فرد از دانشگاه بر اساس نظام مدرک گرایی عمل شده و حرفه ای بودن مورد غفلت قرار گرفته است که این مهم باید مورد توجه بیشتر واقع شود.
مدیر فناوری علوم پزشکی اراک در مورد سرمایه گذاری های انجام شده در این کارخانه توضیح می دهد: ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه ماشین آلات این کارخانه است همچنین یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان توسط صندوق فناوری و ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان توسط صندوق سینوهه در این بخش سرمایه گذاری شده و پارک نیز فضاهایی را برای آزمایشگاه، کارگاه و دفتر کار را به صورت مشارکتی به مدت ۵ سال در اختیار ما قرار داده است.