فنبازار استان مرکزی و گذرگاه مبادلات نوین
«مصطفی آمره» افزود: در واقع فنبازار بنگاه معاملات فناوری است که با ایفای نقش واسطه اطلاعاتی و حقوقی وظیفه نزدیک کردن طرفهای عرضه و تقاضا در حوزه فناوری و محصولات پیشرفته را برعهده دارد.
آمره اظهار داشت: از طرفی بسیاری از واحدهای تولیدی و شرکتهای دانشبنیان نیز اختراعات و ابداعات خود را در فنبازار منطقهای اعلام میکنند و از این طریق تولیدات خود را برای واحدهای نیازمند عرضه میکنند.
وی بیان کرد: توسعه و توجه ویژه به فنبازارها گامی اساسی در راستای خودکفایی و قطع وابستگی به خارج از کشور است که به خصوص در شرایط تحریم میتوانند گام نقش مهمی در خودکفایی کشور داشته باشند.
مدیرفنبازار منطقهای استان مرکزی گفت: ۷۴۶ کاربر در سامانه تخصصی فنبازار این استان فعالیت دارند که بیش از ۷۰ درصد اعضای آنها از مدارک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی بهرهمند هستند.
سید«پیام میرنظامی» افزود: ۱۲۸ شرکت دانش بنیان و فناور در قالب ۸۷۱ محصول در سامانه فنبازار منطقهای استان مرکزی معرفی شده که تا کنون ۲۸ تقاضای فناوری از سطح واحدهای صنعتی برای جذب فناوری مورد نیاز به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: ۱۳ شرکت مستعد دانش بنیان امسال در استان مرکزی شناسایی و ۱۰ شرکت مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی این استان نیز با ارزیابی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نشان دانش بنیان دریافت کردند.
مدیر فنبازار منطقهای استان مرکزی اضافه کرد: فنبازار منطقهای این استان سال گذشته در ارزیابیهای تخصصی ملی در بین ۲۴ فنبازار منطقهای کشور در بین سه فنبازار برتر کشور قرار گرفت.
میرنظامی بیان کرد: در نشست سراسری فنبازارهای کشور با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری که آذرماه امسال در تهران برگزار شد ۳۲ قرارداد در فنبازارهای مختلف کشور به ثبت رسید که از این تعداد سه قرارداد به ارزش ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال مربوط به فنبازار استان مرکزی بود.
رئیس پارک علم فناوری استان مرکزی نیز گفت: فن بازار حلقه اتصال عرضه و تقاضا در بازار فناوری است که این مهم به خوبی برای اعضای شرکتهای زیر مجموعه این پارک آموزش داده شده و حتی تا سال گذشته فنبازار استان در محل پارک در یک دفتر اختصاصی فعالیت میکرد.
« محمد رفیعی» افزود: فن بازار در ۲ بخش بازار فیزیکی و بازار مجازی فعالیت می کند و پارک علم و فناوری این استان در هر ۲ بخش آن فعالیت میکند.
وی ادامه داد: آشنایی متقاضیان فناوری با محصولات عرضه شده و بیان نیازهای فناورانه به تولیدکننده محصولات فناور از مهمترین مزیتهای فنبازار است که میتواند برای شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری استان کارگشا باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار داشت: مهمترین مشکل شرکتهای دانش بنیان جذب سرمایهگذار است که فعالیت فنبازار میتواند این مشکل را نیز رفع کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی اظهار داشت: گروه کاری فناوری و اقتصاد دانش بنیان در استان ایجاد شده که دبیر آن مسئول پارک علم و فناوری استان مرکزی است و باید این کارگروه در مورد یک اقدام کامل و جامع در این استان در زمینه فن بازار، هم اندیشی و برنامهریزی کند.
« سعید فرخی» بیان کرد: بهمنظور کسب عملکرد بهتر در این زمینه و رسیدن به شرایط مطلوب باید بین دارندگان فناوری و مشتریان این حوزه آشنایی، تعامل و ارتباط وسیعتری برقرار شود و البته این مهم بایستی درسطح ملی انجام پذیرد.
۷۴۶ کاربر و ۱۲۸ شرکت دانشبنیان در سامانه فنبازار منطقهای استان مرکزی فعالیت میکنند.
پایان خبر./