ارتقای شرکت های فناور با حمایت ها و تسهیلات پارک
حمایتهای پارک علم و فناوری از شرکتهای دانشبنیان در تمامی حوزهها زمینه ساز رشد و ارتقای این شرکتها و تجاریسازی محصولات آنها شده است. بسیاری از شرکتهای دانشبنیان و فناور با استفاده از تسهیلات پارک توانستهاند در زمینه ارتقای محصولات تولیدی خود گامهای جدی را بردارند. یکی از این شرکتها، شرکت کشاورز مزرعه هوشمند است که با مدیر عامل این شرکت به گفت وگو نشستیم که در ادامه میخوانید.
در مورد خودتان، رشته تحصیلی و ایده خود توضیحاتی را ارائه دهید؟
من ابراهیم متقی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکاترونیک دانشگاه تبریز هستم که طرح شرکت ما کنترلر آبیاری هوشمند با عنوان « PLANT KEYR » است، در حقیقت این نام برند شرکت است و اسم شرکت، کشاورز مزرعه هوشمند می باشد.
این شرکت یک کنترلر را برای فضاهای سبز طراحی میکند و افرادی که دارای ویلا، باغ، فضای سبزو... هستند می توانند از هر جایی و بدون حضور در مکان از طریق اپلیکیشن اندروید و IOS آبیاری فضای سبز را انجام دهند.
از طریق این اپلیکیشین هم به صورت مستقیم و هم از طریق ایجاد برنامه زمان بندی می توان در تاریخ خاص و مدت زمان مشخص آبیاری را انجام داد، همچنین قابلیت جدیدی که این سیستم دارد و مسئله دانش بنیانی آن است استفاده از داده های هواشناسی می باشد. به این شکل که به طور مثال اگر فرد برنامه ریزی کرده باشد که فردا آبیاری انجام شود و بر اساس داده هواشناسی قرار باشد فردا در آن ساعت بارندگی رخ دهد این آبیاری انجام نخواهد شد.
حالت دیگر هوشمند این اپلیکیشن این است که اگر دما در حالت فریز و یخ زدگی باشد هواشناسی این مسئله را تشخیص می دهد، بنابراین آبیاری انجام نمی شود و اگر باد شدید نیز بوزد که سبب پخش آب شود در این مواقع هم آبیاری به صورت خودکار متوقف خواهد شد.
اگر رطوبت هوا در منطقه ای اشباع باشد و بالای 75 درصد باشد آبیاری انجام نمیشود که این موارد جزو قابلیت های دستگاه و اپلیکیشن طراحی شده است، همچنین این اپلیکیشن می تواند از طریق wifi و یا از طریق اینترنت سیم کارت با هزینه بسیار کم مورد استفاده قرار گیرد.
در این اپلیکیشن زون های مختلفی طراحی شده که میتوان به 4 زون، 8 زون، 16 زون و 32 زون اشاره کرد که بسته به سفارش می توانیم زون های بیشتری را هم پوشش دهیم.
ایده این طرح از کجا به ذهن شما رسید؟ در مورد تیمی که با شما همکاری دارد هم توضیحاتی را ارائه دهید؟
شروع این کار زمستان 96 و در کرج بود، مشکل این بود که درمواقعی که مسافرت می رفتیم تمامی گل و گیاهان خشک میشدند و یا اینکه باید به افرادی برای آبیاری سپرده می شد که همین مسئله مزاحمت هایی را برای آنها ایجاد می کرد بنابراین به فکر طراحی این اپلیکیشین افتادیم و کار را شروع کردیم.
تیم ما یک تیم دو نفره است و با همسرم که دانشجوی ارشد رشته رباتیک می باشد این فعالیت را انجام می دهیم که همسرم پشتیبانی های سایت و نرم افزاری را انجام می دهد.
حمایت ها و خدمات پارک علم و فناوری از شما چگونه بوده است؟
حدود 4 ماه است که در پارک علم و فناوری استان مرکزی ساکن شدهایم و 3 ماه دوره پیش رشد را گذرانده ایم البته ما در بدو ورود به پارک محصول اولیه و فروش داشتیم اما تشخیص دادند که در دوره پیش رشد قرار بگیریم.
هم اکنون در دوره رشد هستیم و توانسته ایم تسهیلاتی را از پارک دریافت کنیم، به صورت عمده از خدمات پارک راضی هستیم و مدیران بسیار خوب و کارآمدی در پارک فعالیت دارند .
هم اکنون پیشنهادی که به ما شده این است که فضای سبز پارک علم و فناوری را به سیستم آبیاری هوشمند پلنت تجهیزکنیم که این مسئله یکی دیگر از همکاری های پارک با این شرکت و اعتماد این بخش به محصول تولیدی ما است.
برای آینده تولید این محصول چه برنامه ای را دارید؟
محصول و نمونههایی که فروخته شده به لحاظ ساختاری ساده است، اما یک محصول بسیار خوب میباشد که هم اکنون در دیجی کالا این محصول وجود دارد، اما ما به دنبال تولید یک محصول شکیل در حد محصول صادراتی هستیم زیرا این محصول هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی موجود است.
در مورد هزینه های تولید محصول و استقبال از این محصول توضیح دهید؟
هزینه ریالی برای تولید این محصول 100 میلیون تومان بوده که آورده شخصی بوده است که خوشبختانه افرادی که به گل و گیاه علاقمند هستند تا کنون از این محصول استقبال بسیار زیادی را داشته اند زیرا دیگر مجبور نیستند برای آبیاری منازل خود را به افراد دیگر بسپارند و مزاحمت برای دیگران ایجاد کننند
این سیستم در صورتی قطعی اینترنت و برق طوری طراحی شده که بازهم آبیاری را به صورت دقیق انجام میدهد به همین دلیل مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته که می توان این را مهمترین مزیت این طرح برشمرد.
بیشتر مشتریان ما تاکنون مشتریان خانگی بودهاند اما در فضای سبز ادارات، شهرداری ها و... هم پیشنهاداتی را گرفتهایم، حتی از فرش گل، باغ چمران کرج پشنهادی را داشته ایم. همچنین شهرداری منطقه یک کرج هم برای آبیاری به این روش به شرکت ما ارائه پیشنهاد همکاری داده است.
آیا امکان بروز خطا در این سیستم وجود دارد؟
سیستم های الکترونیک و دارای تکنولوژی حتما دارای خطا هستند، اما نکته ای حائز اهمیت است، اینکه ما تاکنون تمامی عیوب را رفع کردهایم و سیستم را ارتقا داده ایم و آنها به صورت دقیق در حال فعالیت هستند. علاوه بر این ما نیز می توانیم به صورت آنلاین سیستم های کاربران را نیز مشاهده کنیم.
در بروز خطا، یک قسمت طراحی سیستم خودمان است و یک قسمت هم خطاهای بیرونی از جمله صاعقه است که بر روی تجهیزات تاثیر گذار است که برای این هم پیشنهاد استفاده ازمحافظ ها می تواند تاثیرگذار باشد.
در نهایت آینده تولید این محصول بسیار خوب است زیرا تا سال 2022 پیش بینی جهانی این است که 1700 میلیون دلار فروش این تجهیزات باشد که بازار بزرگی خواهد بود و کاربران قطعا به سمت استفاده از سیستمها خواهند رفت.
سخن پایانی
من 5 سال در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و دو سال در صنایع غذایی فعالیت داشتم و تجربیات صنعتی دارم افرادی که می خواهند وارد این عرصه شوند باید تجاربی را به ویژه در حوزه صنعت داشته باشند و با دید صنعتی وارد این عرصه شوند تا به موفقیت برسند.