توسعه شرکت های دانش بنیان با حمایت بخش خصوصی محقق می شود
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: با توجه به تعامل و همکاری بسیار خوب بخش خصوصی و دولت در این استان توسعه و ارتقای شرکت های دانش بنیان با حمایت بخش خصوصی محقق خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی، محمد رفیعی در نشست بررسی نقش سیاستهای کلان اقتصادی، نهادهای دانشگاهی و بنگاهها در تولید و توسعه کانونهای دانش، صنعت و بازار با اشاره به تجربیات موفق سایر کشورهای دنیا در زمینه همکاری بخش خصوصی و دولت بیان کرد: در کشور بلژیک دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه کاتولیک لوون وجود دارد که در سال 1972 بخشی را تحت عنوان R&D افتتاح کرد. در حقیقت می توان گفت این دانشگاه یک دانشگاه میانه رو از نظرعلمی بوده که به دور از مفاهیم سیاستی دنیا در حال حرکت است.
وی افزود: هدف این دانشگاه تجاری سازی برون داده هایی است که در قسمت خاص بلژیک مطرح بوده این دانشگاه بعد از تلاش های فراوان توانسته به مرحله ای برسد که هزاران شرکت دانش بنیان از این دانشگاه جدا شده به طوری که بیش ا ز 5 هزار نفر به صورت مستقیم زیرمجموعه این دانشگاه در بحث کارآفرینی در اروپا فعالیت دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی توضیح داد: از این دانشگاه 3 پارک علم و فناوری جدا شده که شامل پارک های هاردستون، تروماک و فارنبرگ است، هرکدام از این پارکها 120 هزار، 90 هزار و 120 هزار هکتار فضا دارند و قطبی هستند که شرکت هایی مانند فیلیپس و شرکت های آمریکایی مانند اینتل و مایکروسافت در این بخش فعالیت دارند.
رفیعی اضافه کرد: این شرکت تا سال 2006 در حدود 230 میلیون یورو بودجه عملیاتی داشته که 35 میلیون یوروی آن توسط دولت تامین شده است و مابقی توسط بخش خصوصی و شرکت های قدرتمند مانند اینتل، مایکروسافت، فیلیپس و.. تامین می شود و ادامه دارد همچنین شعار این مرکز خدمت به جامعه بلژیک می باشد و این کشور به عنوان یکی از قطب های موفق در اروپا تعریف شده است.
وی ادامه داد: این دانشگاه با توجه به وجود دره لوون و دره سیلیکون و همچنین اقداماتی که انجام داده است به زودی به یکی از رقبای سیلیکون اروپا تبدیل خواهد شد، شعاری هم که تا سال 2020 توسط این دانشگاه تعریف شده این است که تمامی شرکت های اروپا باید در حوزه پژوهش و R&D هزینه کنند تا بتوانند موفق شوند علاوه بر این شعار دانشگاه لوون بهشت دانشجویان بلند پرواز است که تجربه موفقی است.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی خاطر نشان کرد: تجربه دیگر، کشور هلند است که توانسته در بخش کشاورزی موفق عمل کند البته متاسفانه ما کشاورزی را به عنوان یکی از مفاهیم هایتک استفاده نمی کنیم که اشتباه است، زیرا بحث هایتک می تواند به سادگی در حوزه کشاورزی جاری و ساری شود.
رفیعی عنوان کرد: هم اکنون هلند سومین کشور صادر کننده محصولات کشاورزی در جهان است که سالانه حدود 20 میلیارد یورو صادرات اختصاصی و در حدود 10 درصد تولید ناخالص ملی از این بخش دارد، همچنین 4.5 درصد ساکنین این کشور در حوزه کشاورزی فعالیت دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: کشور هلند یکی از کشورهای صنعتی است که آب و هوای نامساعدی برای کشاورزی دارد، اما فناوری سیستماتیک حالتی را برای این کشور ایجاد کرده که توانسته حرکت سیسماتیک و اکو سیستمی را بین مؤلفه های مختلف تعریف کند.
رفیعی افزود: جریان هایی مانند فناوری، کارآفرینی و سرمایه به نوعی به همکاری و فعالیت اتاق بازرگانی و بخش خصوصی بر می گردد و تا زمانیکه بخش خصوصی در این زمینه ورود نکند تمامی این بخش ها ابتر خواهد ماند.
وی اضافه کرد: علاوه بر حمایت بخش خصوصی در صورت حمایت مسئولان استانی شاهد پیشرفت و توسعه اکوسسیتم و مفاهیمی مانند نوآوری و کارآفرینی در استان خواهیم بود زیرا اگر تمامی این بخش ها ارتقا و رشد پیدا کند می توانیم این ادعا را داشته باشیم که به درستی در مسیر توسعه در حال حرکت هستیم و از پتانسیل های دانشی و علمی استان استفاده شده است.
پایان خبر./