لزوم توجه به اقتصاد دانشبنیان در حوزه معدن
دکتر فرزاد مخلص الائمه ۱۸ مهرماه ۱۴۰۲ در آیین آغاز به کار نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیمور محلات تصریح کرد: بخش معدن با وجود همه تلاش ها، هنوز جایگاه واقعی خود را در اقتصاد کشور پیدا نکرده است چراکه نفت، سایه سنگینی بر اقتصاد کشور انداخته و تار و پور اقتصاد را در هم تنیده است.
وی با بیان اینکه معدن هیدروکربنی سایه سنگینی بر همه معادن کشور انداخته است، گفت: تحریم ها تا حدودی فاصله از نفت را رقم زده و در حوزه اقتصاد دانش بنیان شاهد توسعه هستیم اما هنوز در بخش معدن جای این اقتصاد، با وجود معافیت های اعمال شده، خالی است و باید به جهت توسعه فناوری، افزایش تولید و صادرات، توسعه اقتصاد دانش بنیان را رقم زد.
استاندار مرکزی بیان کرد: نیازمند یک سازوکار جدید و تنظیم گر در بخش معدن هستیم، سیاست های کلی که در قالب قوانین به مرحله اجرا می رسند عملا غیرقابل اجرا هستند مگر اینکه به مقررات تبدیل شوند. اگر تدوین این مقررات بدون حضور بخش خصوصی باشد عملا رشد را شاهد نخواهیم بود و اگر این شرایط درست اجرایی شده بود و بخش خصوصی در تدوین مقررات حضور داشت سهم معدن در اقتصاد کشور ۱.۵ درصد نبود.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه معدن باید تنظیم مقررات کاملا تغییر کند، افزود: در حوزه فناوری دهه های بسیاری وابسته بودیم و باید در این حوزه حرکت هایی داشته باشیم، متاسفانه در حوزه تامین و تجهیز ماشین آلات معدنی به شدت عقب هستیم.در سطح جهان ماشین آلات موثری تولید شده است و باید تولید کنندگان کشور مانند هپکو به سمت تولید این تجهیزات جدید حرکت کنند چراکه اقتصاد کشور نیازمند ارتقای تجهیزات است.
مخلص الائمه با اشاره به حمایت بخش خصوصی و معادن از تولیدات ماشین آلات داخلی تصریح کرد: تولیدکنندگان ماشین آلات نیز باید خطوط تولید خود را به سمت نیاز کشور تغییر دهند. شاید نیازمند واردات هم باشیم، اما نباید کشور را به گورستان ماشین آلات معدنی دست دوم تبدیل کرد، باید تجهیزات مناسب وارد معادن شود و برای تحقق سهم معدن در اقتصاد کشور باید ارتقای تجهیزات معدنی را با قدرت دنبال کنیم.