چالش طراحی و اجرای هوشمندسازی ۵ معدن و تکمیل فناوریهای وابسته
چالش طراحی و اجرای هوشمندسازی ۵ معدن و تکمیل فناوریهای وابسته
معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان ریاستجمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت ملی مس ایران در راستای توسعه و تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور چالشی با عنوان، ”طراحی و اجرای هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته” مطرح نموده و از طرحهای فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت مینمایند.
اهداف اصلی:
نظارت و مدیریت برنامه تولید روزانه معدن ، کنترل عیار و تناژ ورودی به سنگشکن اولیه در جهت افزایش کیفیت عیار خوراک تحویلی به کارخانهها تغلیظ
افزایش راندمان عملیات معدنکاری و باطله برداری از طریق بهرهوری حداکثری از تجهیزات و ماشینآلات موجود
جلوگیری از هدررفت کانسنگ و مصرف انرژی
مدیریت ریسک و ارتقاء سطح ایمنی عملیات معدنکاری
افزایش ایمنی نیروی انسانی و تجهیزات موجود
مدیریت کاهش زمان تعمیرات و نگهداری تجهیزات و ماشینآلات معدنی
کاهش هزینههای عملیاتی، مدیریت مصرف بهینه انرژی و سوخت ماشینآلات معدنی
ثبت اطلاعات تولید بدون دخالت نیروی انسانی
تهیه داشبوردهای مدیریتی و گزارشهای تولید
شرایط طرحهای پیشنهادی:
لازم است طرحهای پیشنهادی با شرح خدمات کلی فاز اول پروژه هوشمندسازی (راهاندازی سیستم پایش و گسیل ناوگان بارگیری و باربری) در فایل پیوست مطابق باشد. برخی از شرایط عمومی به شرح ذیل است:
فناوران منتخب ملزم به گارانتی تجهیزاتی که نصب میکند به مدت ۳ سال پس از راهاندازی بوده و تحویل و نصب آن را بایستی به تأیید دستگاه نظارت برسد. شرایط گارانتی شامل استفاده از تجهیزات اصلی و غیر استوک با تأیید دستگاه نظارت است.
فناوران منتخب ملزم به ارائه خدمات راهبری، اجرا و آموزش سیستم به مدت ۱ سال پس از راهاندازی است.
فناوران منتخب ملزم به ارائه خدمات پشتیبانی و پس از فروش به مدت ۱۰ سال هستند و در این مدت، پشتیبانی و توسعه قابلیتهای نرمافزاری و الگوریتمی همراه با خدمات پس از فروش سختافزاری را انجام دهد.
گزارشهای پیشرفت پروژه باید در دورههای زمانی موردنظر کارفرما و بر اساس موارد مندرج در شرح خدمات، به کارفرما ارائه شود.
انجام کلیه مراحل اجرای پروژه شامل طراحی، تأمین، نصب و راهاندازی، تست، آموزش، تحویل، پشتیبانی و مستندسازی باید مورد دستگاه نظارت قرار گیرد.
درصورتیکه حین اجرای قرارداد مشخص شود که برای راهاندازی پروژه، مانیتورینگ، دیسپاچینگ تجهیزات و یا خدمات مربوطه توسط پیمانکار در نظر گرفته نشده است، فناور ملزم به تأمین بهموقع بوده که متعاقباً باید به تأیید دستگاه نظارت برسد.
فناوران منتخب موظف به تحویل کلیه نرمافزارها و همچنین لایسنسهای (بدون محدودیت زمانی) موردنیاز به دستگاه نظارت پس از انجام پروژه هستند.
فناوران منتخب موظف است کلیه مستندات و طرحهای اجرایی را علاوه بر ارائه مکتوب، بهصورت الکترونیکی (نسخه Word و PDF) نیز به کارفرما ارائه نماید.
تحمیلگری پروژه:
باتوجهبه اهمیت وجود ارتباط هر یک از نودها با شبکه مذکور، از نظر فنی زمانی این پروژه آماده تحویل به دستگاه نظارت بوده که در هر بازه زمانی تمام تجهیزات (تمامی ماشینآلات) به شبکه متصل و پایدار باشند و از لحاظ نرمافزاری کلیه اطلاعات خواسته شده دریافت و پردازش گردیده باشد و همچنین الگوریتمهای موجود در محاسبات موفق عمل کنند.
حمایتها از طرحهای برگزیده:
تسهیل در صدور مجوزهای قانونی مرتبط با معاونت علمی برای طراحی و اجرای پروژه هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته شامل تولید بار اول (ماده ۱۰ «قانون جهش تولید دانشبنیان») بهمنظور حذف تشریفات قانون برگزاری مناقصات و فراهمآوردن زیرساخت جهت آزمونهای آزمایشگاهی و میدانی بر اساس ضوابط موجود؛
حمایت از هزینههای تحقیق و توسعه تا سقف ۱۰ درصد و حداکثر ۱۰۰ میلیارد ریال و همچنین اعطای اعتبار مالیاتی حداکثر تا سقف ۳۰۰ میلیارد ریال از محل ماده ۱۱ «قانون جهش تولید دانشبنیان»
تسهیل نمودن تخصیص ارز موردنیاز جهت واردات تجهیزات گلوگاهی موردنیاز موضوع این موافقتنامه؛
ارائه معافیت از پرداخت حقوق دولتی موضوع تبصره ۵ ماده ۱۴ به «قانون اصلاح قانون معادن کشور» به میزان ۴۰ درصد از منابع مالی موردنیاز برای اجرای طرح در هر معدن
تسهیلگری در تأمین زیرساخت و امکانات لازم برای اجرای پروژههای هوشمندسازی
تضمین دریافت خدمات و خرید برای ۵ معدن در صورت موفقیت پروژه معدن مس سرچشمه و دریافت تأییدیههای موردنیاز